Er zijn een aantal gevallen waarin u dringend tandheelkundige hulp moet zoeken. Dit zijn:

  • Een uitgeslagen tand of kies
  • In geval van een losgeslagen tand: stop de tand terug in de mond op de plek waar deze vandaan kwam (maakt niet uit of u deze zelfs omgekeerd terugstopt!) Veeg de tand niet schoon en doe de tand absoluut niet in bleekwater of melk. Het enige acceptabele om de tand schoon te maken is deze af te likken, andere vloeistoffen dan speeksel kunnen het oppervlak van de tand permanent beschadigen.
  • Verwondingen aan de mond of het gezicht met mogelijke schade aan de tanden
  • Let op! Gebruik geen aspirine, chefarine 4, Ascal of een dergelijke (met ascorbinezuur) pijnstiller, want deze veroorzaken nabloedingen.
  • U dient direct de tandarts of kaakchirurg te bellen. Zorg ervoor dat u zo snel mogelijk (binnen een half uur) bij de tandarts of kaakchirurg bent.
Voor urgente pijnklachten reserveren wij elke dag tijd. U kunt ons het beste zo snel mogelijk bellen op 0294 413 700. Neem indien nodig een pijnstiller zoals hierverder omschreven. De afspraken die we plannen zijn meestal kort, rond de 15 minuten. Die tijd is bedoeld om te kunnen vaststellen wat het probleem is en wat de meest passende oplossing is. In een enkel geval kan het probleem meteen worden opgelost, houdt u echter rekening met de mogelijkheid dat voor de definitieve oplossing een vervolgafspraak gemaakt zal worden. Pijnklachten waar u mee te maken kunt krijgen zijn bijv:

  • Een volledig afgebroken tand of kies die pijn doet (anders (als er geen pijn is) zo snel als mogelijk naar eigen tandarts toegaan)
  • Kloppende kiespijn
  • Een dikke wang, dikke kaak of kiespijn
Verdere zaken die minder spoedeisend zijn , maar wel binnen enkele dagen door een tandarts moeten worden gezien zijn: een deels afgebroken tand of kies die geen pijn doet, een uitgevallen vulling, zeurende pijn (NB! Enige napijn na het vullen van een kies is normaal.)

Voor pijnklachten of spoedgevallen buiten werktijden kunt u contact opnemen met:

For emergency or urgent out-of-hours care contact:

Dental 365 spoed tandarts

Tel.nr. 085-1051727 (24 uur per dag telefonisch te bereiken)

Adres: Piet Heinkade 215, 1019 HM Amsterdam

Google Maps: Piet Heinkade 215 HM 1019 Amsterdam

Website: Dental365 Spoed Tandarts Amsterdam

Direct betalen na de behandeling is niet per se nodig, als u een tandartsverzekering heeft sturen wij uw rekening naar uw zorgverzekeraar. Geen tandartsverzekering? U kunt met pin of creditcard betalen.

Neem bij voorkeur een pijnstiller. Natuurlijke pijnstillers zijn Kamillosan, zoutwater spoelingen of koude kompressen. In geval van erge pijn kunt u paracetamol of, bij heftigere pijnklachten, ibuprofen gebruiken. In geval van erge pijn kunt u paracetamol of, bij heftigere pijnklachten, ibuprofen gebruiken.